Este un moment special, de bucurie şi emoţie, de bilanţ al celor trei decenii de activitate şi de conturare a obiectivelor pentru viitor.

În calitate de preşedinte al UNCJR, am fost onorat să-i întâmpin pe distinșii oaspeți care au participat la ceremonia aniversară pe care am organizat-o la Opera Română din Bucureşti: doamna consilier de stat Cătălina Galer, de la Administraţia Prezidenţială, domnul prim-ministru Ionel-Nicolae Ciucă, doamna președintă a Senatului Alina Gorghiu, domnul președinte al Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, domnul preşedinte al Curții de Conturi Mihai Busuioc, doamna ministru Gabriela Firea, domnii miniştri Cseke Attila, Lucian Bode, Virgil Popescu, Sebastian Burduja şi Adrian Câciu, excelenţele lor ambasadorii Franţei, Israelului şi Moldovei la Bucureşti, alături de membri ai Parlamentului României şi numeroase alte personalităţi ale vieţii politice şi publice din ţara noastră.

I-am avut alături şi pe colegii noştri de la celelalte structuri asociative cu care colaborăm – Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Comunelor din România, cei împreună cu care mereu ne-am unit forțele pentru a susține obiective importante în sprijinul comunităţilor locale.

Tuturor vreau să le mulţumesc şi pe această cale pentru că au fost şi sunt alături de UNCJR nu doar la acest eveniment festiv, ci pe tot parcursul activităţii noastre.

În egală măsură, mulţumirea şi recunoștinţa mea se îndreaptă spre colegii cei mai apropiaţi, președinții consiliilor județene, pentru simplul fapt că suntem o familie, ne înţelegem, lucrăm împreună și ne sprijinim constant în tot ceea ce facem în activitatea administrativă.

Dacă astăzi Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene este o voce auzită şi respectată în spaţiul public, un partener onest şi competent pentru administraţia centrală şi un sprijin pentru unităţile administrativ-teritoriale, acest lucru se datorează contribuției fiecărui preşedinte de consiliu judeţene, expertizei, timpului dedicat și eforturilor pe care cu toţii le-am făcut zi de zi pentru a crește relevanța și eficiența organizației noastre.
Indiferent de numele celui care a condus Uniunea, indiferent de partidul politic din care a făcut parte, leadership-ul a fost exercitat mereu în beneficiul comun, al județelor și al cetăţenilor.

La mulţi ani, UNCJR!

Sper din tot sufletul că activitatea noastră de acum va conta și peste alți 30 de ani!

Adrian Ioan Vestea, Presedinte UNCJR