Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului a adoptat, marți, propunerea legislativă a PNL prin care se aplică o cotă de TVA de 5% pentru o serie de produse destinate copiilor, cum ar fi alimentele și îmbrăcămintea pentru sugari, scutece, șervețele și produse similare de îngrijire.

Aceeași cotă de 5% ar urma să fie aplicată și scaunelor auto pentru copii, ceea ce transpune prevederile Directivei europene 542/2022.

În cadrul Comisiei, a fost adoptat și amendamentul privind aplicarea TVA de 5% și scaunelor rulante pentru persoanele cu handicap.

Senatorul Mihail Veștea, membru al Comisiei de buget: Țin să mulțumesc colegilor din Comisie care au votat inițiativa noastră, a liberalilor, care face parte dintr-un pachet mai larg de măsuri ale PNL pentru stimularea natalității în România.”

Prevederile acestei propuneri legislative urmează să intre în vigoare la începutul anului viitor. Senatul este prima camera sesizată. Propunerea legislativă pentru completarea art.291 alin.(3) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal va merge ulterior spre dezbatere la Camera Deputaților.

Obiectivul nostru, în PNL, este să sprijinim familiile tinere și active cu copii, efectul imediat al prevederilor votate zilele acestea fiind acela că părinții vor cumpăra produse destinate copiilor la prețuri mai mici. Sunt convins că săptămâna viitoare propunerea PNL va fi votată de Senat și ulterior și de colegii din Camera Deputaților, astfel încât să fie aplicabilă de anul viitor. Copiii sunt cea mai mare bucurie pentru fiecare dintre noi și trebuie să avem grijă de ei, a mai declarat Mihail Veștea, senator PNL de Brașov.

Conform prognozelor, populația României riscă să scadă la 15 milioane de locuitori până în anul 2050.

Cabinet senatorial

Mihail Veștea, PNL Brașov