Efortul constant de a introduce ore de educație în sănătate și implicit în acordarea de prim ajutor dă roade!
ℹ️ Am fost la Școala Profesională Germană Kronstadt și am văzut un model adevărat de bună practică a învățământului dual. Activitatea școlii se bazează pe o legătură puternică cu mediul economic al județului Brașov și are ca obiectiv stabilirea continuității între educația oferită în școală și nevoile angajatorilor.
ℹ️ Toți cei 762 de elevi au contracte de instruire cu companiile partenere în cadrul cărora își desfășoară stagiul de practică iar după absolvire vor fi angajați. În acest an finalizează pregătirea a 10-a generație de absolvenți. Mulți dintre ei veniți din toate zonele țării, pentru a învăța o meseria și a-și clădi un viitor.
ℹ️ Am întâlnit cadre didactice extrem de implicate, modele de formare bazate pe principii, îmbunătățire continuă și performanță. Toți profesorii școlii din domeniul tehnic sunt formați în aplicarea elementelor sistemului dual.
ℹ️ Am vizitat cîteva ateliere de practică și am fost impresionată de dotările moderne, de modul de lucru dar mai ales de interacțiunea strânsă elev-profesor.
ℹ️ Orele de prim ajutor, care vor începe din toamnă, se vor adresa atât elevilor cât și profesorilor din această școală, fără încărcarea programei școlare.
ℹ️ Mulțumesc conducerii școlii, reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și Asociației PASV pentru implicare în relizarea acestui proiect.
Mai multe detalii despre Școala Profesională Germană Kronstadt: https://bit.ly/3BOynCg