Atragem în continuare fonduri europene nerambursabile pentru sănătatea braşoveană!
De această dată, vorbim despre trei proiecte aprobate la finanţare în cadrul PNRR, prin intermediul cărora vrem să reducem la minimum riscul de infecţii nosocomiale la nivelul spitalelor pe care le administrăm.
Acestea sunt:
• „Achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov”, cu un buget total de 8.506.527,53 lei;
• „Achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov”, cu o valoare totală de 4.033.770 lei;
• „Dotarea Spitalului Clinic de Obstretică Ginecologie «I.A. Sbârcea» cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale”, cu un buget care totalizează 3.409.052,50 lei.
”Aparaturile pe care le vom asigura celor trei unităţi medicale de interes judeţean sunt foarte necesare şi importante, ajutând la eficientizarea procesului de prevenire, control şi combatere a infecțiilor nosocomiale şi implicit la creşterea siguranţei actului medical, în beneficiul pacienţilor”, spune Adrian Vestea.
Valoarea însumată a proiectelor depăşeşte 15,9 milioane de lei şi este eligibilă în totalitate, astfel încât implementarea lor nu influenţează în niciun fel bugetul local al judeţului.