Adrian Ioan Veștea a participat, în calitate de speaker, la Conferinţa „Educaţie financiară pentru dezvoltarea economică şi creşterea afacerilor” pe care Ziarul News a organizat-o în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”.
Când vorbim despre educaţie financiară la nivel individual, lipsa ei afectează bunăstarea personală sau a familiei, însă atunci când lacunele financiare se manifestă în rândul antreprenorilor, consecinţele sunt grave, deoarece se răsfrâng asupra performanţelor economice ale întreprinderilor şi afectează deopotrivă zeci, sute sau chiar mii de oameni.
Fără planificare şi organizare în activitate, fără predictibilitate, estimări realiste şi administrare responsabilă, fără planuri de afaceri şi de investiţii bine fundamentate, succesul unei afaceri este periclitat.
Dacă ne gândim la economia judeţului Braşov şi analizăm principalii indicatori economici, putem concluziona că antreprenoriatul local este bine pregătit din punctul de vedere al educaţiei financiare.
”Contribuţia Judeţului Brașovul la PIB-ul României este de 3,5% – ceea ce ne plasează pe locul 5 la nivel naţional, iar în anul 2022, alături de Bucureşti şi Constanţa, Braşovul a fost un motor important al creşterii economice din România.
Faptul că economia judeţului Braşov creşte de la un an la altul ne confirmă faptul că antreprenoriatul local a luat cele mai bune decizii şi a adoptat cele mai corecte strategii financiare în gestionarea afacerilor.
Ca în orice domeniu, şi în privinţa educaţiei financiare este nevoie de o pregătire continuă, de o actualizare a informaţiilor cu cele mai noi tendinţe manifestate în plan economic, iar din acest punct de vedere conferinţa de astăzi a reprezentat o oportunitate foarte bună pentru toţi cei care activează în branşa economică”, a mai spus presedintele Consiliului Judetean Brașov.
Felicitări organizatorilor şi mult succes tuturor antreprenorilor!