Feb 08

Spitalele din Braşov au nevoie de aparatură medicală şi de reparaţii în valoare de aproape 40 de milioane de lei

claudiu-coman-300x216

Suma a fost solicitată Ministerului Sănătăţii ca o „tradiţie”, însă în anii precedenţi finanţările necesare nu au fost aprobate, astfel că unităţile sanitare au trebuit să se descurce tot cu forţe proprii sau cu sprijin din partea autorităţilor judeţene.

Unităţile sanitare braşovene care sunt administrate de către Consiliul Judeţean Braşov şi-au încercat şi în acest an „norocul” şi au solicitat Ministerului Sănătăţii , pentru care şi autorităţile judeţene ar urma să achite o cofinanţare de 10%. În total, suma necesară pentru achiziţia de aparate medicale este de 39.892.640 de lei. „Dacă ministerul aprobă aceste achiziţii, lucru puţin probabil, noi vom asigura co-finanţarea”, a precizat şeful Consiliului Judeţean Braşov Claudiu Coman (foto).
Cea mai mare sumă a solicitat-o Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, respectiv de 26.579.400 de lei, atât pentru lucrări de reparaţii, cât şi pentru aparatură.  Și Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov are nevoie de aparatură medicală de 7.689.240 de lei şi totodată, a mai solicitat încă 1 milion de lei refacerea acoperişului şi a structurii de rezistenţă a clădirii Centrului de Sănătate Mintală de pe Strada Alexandru Ioan Cuza. Dacă finanţările vor fi aprobate, CJ Braşov ar urma să plătească o cofinanţare de 868.924 de lei.
De asemenea, Maternitatea Braşov a solicitat Ministerului achiziţionarea unui incubator pentru nou născuţi a cărui valoare este estimată la suma de 1.500.000 de lei. Și Spitalul de Copii a depus o solicitare în vederea achiziţiei de echipamente medicale în cuantum de
573.000 de lei, la care se adaugă lucrări de reparaţii în valoare totală de 1.893.000  de lei. Dacă oficialii din Sănătate vor aproba finanţările pentru cele două unităţi sanitare, autorităţile judeţene vor trebui să achite de la bugetul judeţului o cofinanţare de 330.600 de lei. Nu în ultimul rând, şi Spitalul de Pneumoftziologie ar avea nevoie de aparatură medicală în valoare totală de 658.000 de lei, pentru care, s-ar plăti o cofinanţare de la bugetul judeţului de 10%, scrie bzb.ro