Jul 28

Roxana Cojocea, consilier local: ”Abonamentele pe toate liniile vor fi valabile și pe linia 20 spre Poiana Brașov”

pnl_oprica-butnariu-cojocea_(3)

Consilierii locali brașoveni vor dezbate în ședința de plen de mâine un proiect de hotărâre prin care abonamentele pe toate liniile RATBV să fie valabile și pe linia 20 spre Poiana Brașov. Disucțiile aleșilor locali liberali cu conducerea RATBV pe această temă au demarat încă de anul trecut, iar acum s-a ajuns la un consens.

Până acum, abonamentul pe toate liniile care includea și linia 20 costa 150 de lei, față de 70 de lei cât este abonamentul normal pe toate liniile sau se putea procura un abonament exclusiv pe linia 20, în valoare de 118 lei. Consilierul local Roxana Cojocea a precizat că era de fapt o discriminare între cei care locuiesc sau care lucrează în Poiană și plăteau mai mult decât dublu utilizând practic tot transportul în comun operat de RATBV SA. „Odată cu adoptarea acestui proiect de hotărâre, orice persoană deține un abonament pe toate liniile, al cărui preț este de 70 de lei, va putea să circule cu el și pe linia 20, fără a fi nevoie să-și cumpere biletul special pentru această linie sau abonamentul special”, a explicat Roxana Cojocea.

De asemenea, consilierul Adrian Oprică a precizat că odată cu introducerea valabilității abonamentelor pe toate liniile și pe traseul de Poiană, există și varianta ca anagajatorii din Poiană să renunțe la transportul propriu și să utilizeze linia 20. „Dacă vom considera necesar și costurile vor fi acoperite va crește și frecvența mașinilor de pe această linie, dar și prelungirea programului pe această linie, în prezent ultima cursă din Poiană fiind la ora 0.00”, a spus Oprică. Acest proiect de hotărâre ar urma să intre în vigoare în cursul lunii august.

Biletul pe linia de Poiană va rămâne însă la prețul de 5 lei călătoria. În schimb, consilierii locali vor ca RATBV să introducă și pachete pentru turiști: pachete pe 3 zile cu cost preferențial. Acestea sunt însă încă în discuție cu conducerea RATBV SA.

Sursa: bizbrasov.ro