Jul 10

Poșta Română închide oficiile din Noua și Dârste spre disperarea pensionarilor

Poșta Română, posibil din considerente economice, a închis în toată țara câteva oficii poștale „neproductive”. Două, și la Brașov, în zonele Noua și Dârste, spre reala nemulțumire a multor pensionari care acum trebuie să se deplaseze până în cartierul Răcădău la Oficiul Poştal 6 (foto) doar să își ridice cuponul de pensie.

Situația ne-a fost semnalată astăzi, într-o conferință de presă, de consilierul local Adrian Oprică, președintele organizației municipale PNL Brașov și liderul grupului de consilieri locali liberali.

„Mulţi pensionari care primesc pe card banii bat drumul la poştă lună de lună pentru a-şi ridica talonul de pensie. Talonul le trebuie în relația cu alte instituții publice (de exemplu pentru primirea călătoriilor gratuite de la RATBV SA) sau, în multe situații. Unii sunt speriaţi că, dacă nu își ridică talonul, își pierd pensia pe motiv că sunt consideraţi morţi”, a spus Oprică.

El consideră că este foarte bine că pentru seniori s-a găsit soluția plății pensiilor pe card, iar poștașii nu mai umblă pe străzi cu geanta doldora de bani și nici nu mai există acele cazuri în care unii factori poștali dispăreau cu banii de pensii.

„Dar Poșta Română trebuie să înțeleagă faptul că asigură servicii publice, iar distribuirea taloanelor de pensii trebuie realizată în continuare. Nu este un moft, este vorba de a ne respecta părinții și bunicii, care au muncit o viață întreagă pentru o pensie a cărei valoare este cea care este… Grupul de consilieri municipali PNL Brașov face apel la conducerea Poștei Române, dar și la guvernanți, să stopeze această bătaie cruntă de joc la adresa seniorilor, pe care îi vor doar o masă de manevră, dar îi pun pe drumuri pentru un petic de hârtie. Vreau să înțeleagă toată lumea că demersul nostru, aparent punctual pentru municipiul Brașov, este valabil la nivelul întregii țări. Pentru că oamenii sunt puși pe drumuri ilogic, din rațiuni care cu greu pot fi înțelese și acceptate”, a spus Adrian Oprică.

Sursa citată a adăugat că, pentru a-și atinge scopul, în prezent se află în plină desfășurare o acțiune de strângere de semnături de la locuitorii cartierului Noua, pentru redeschiderea oficiului poștale.

Sursa: mytex.ro