Apr 01

Oprică: Vrem o gară ca afară! Cum arată acum poarta feroviară de intrare în municipiu

Președintele organizației municipale a PNL Brașov, Adrian Oprică, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că liberalii încep o campanie de strângere de semnături pentru a convinge CFR să renunțe la administrarea Gării din Brașov. Imobilul ar urma să fie preluată de către Primăria Brașov, care astfel poate investi și amenaja acest obiectiv.

Cerem Guvernului României să aprobe preluarea administrării gării Braşov de către Primăria Municipiului Braşov, lucru pentru care ne luptăm de atâţia ani. Am ajuns să ne fie ruşine de felul în care arată principala poartă de intrare într-un dintre cele mai frumoase oraşe din România. Gara Braşov este într-o stare deplorabilă, cuvintele care o definesc sunt mizeria, nesiguranţa şi nefuncţionalitatea. Ştim cu toţii, că în orice oraş, gara este ceea ce turiştii văd prima dată, şi ne doare că prima lor impresie nu ne onorează deloc. Braşovul este orasul cu cel mai mare număr de turişti iar gara Braşov este o ruşine”, a punctat liderul PNL.

Adrian Oprică a subliniat că de această dată, Municipalitatea are nevoie să facă echipă cu brașovenii care își doresc o nouă față pentru gara Brașov. „După mai multe demersuri de preluare a gării Brașov, de către Primărie, printr-o comunicare directă cu Ministerul Transporturilor şi CFR, toate eşuate, de această dată avem nevoie de braşoveni pentru a convinge ministerul să dea în administrare gara, către Administraţia Publică locală. Gara este într-o disonanţă cu restul oraşului care este apreciat la nivel naţional penru curăţenie şi trebuie să facem totul pentru ca şi gara să arate precum o gară europeană. Primăria a facut nenumărate demersuri către guvern, dar acum vrem să facem echipă cu braşovenii pentru a convinge Ministerul Transporturilor să cedeze administrarea gării către Primăria Braşov”.

PNL atrage atenţia că în acest moment, gara Braşov nu respectă o serie de normative. „În gara noastră sunt o mulţime de probleme. Din păcate, nu există lift sau scară rulantă pentru acces facil de persoane, termopanele sunt neadaptate traficului intens din gară, peroanele sunt murdare şi deteriorate, scaunele sunt vechi si multe dintre ele sunt rupte, şi exemplele pot continua….”, a mai spus Adrian Oprică.

Oprică a reamintit faptul că Primăria Brașov are în vedere modernizarea întregii zone: girația din fața gării, un intermodal pentru transportul metropolitan, acel pod care leagă Coresi de zona Gării, care să fluidizeze traficul, iar de aici către Centrul Civic.

Apoi, prin prezența Brașovului pe axa Brasov – Bucuresti – Constanța, vom avea un tren direct Brașov București și București Brașov, iar transportul pe calea ferată va fi principala posibilitate de a veni la Brașov, dar și de transportul intrajudețean, pe cale ferată, Brașov-Zarnesti, Brasov- Prejemr – Sf. Gheorghe sau Brasov-Predeal.

PNL Braşov va avea în oraş cinci locaţii unde braşovenii pot semna pentru trecerea gării Braşov în administraţia Primăriei. „Vom avea cinci locaţii de corturi, în zonele Livada Poştei, Modarom, Piaţa Dacia, Piaţa Tractorul şi Piaţa Astra. Avem mare încredere că braşovenii ne vor fi alături şi că împreună putem convinge Ministerul Transporturilor că Braşovul merită cu adevărat, o gară ca afară”, a încheiat Adrian Oprică. Campania va dura între 1 si 20 aprilie. Liberalii spun că vor vedea exact cât permite legea să deruleze această campanie, ca să nu intre sub incidența Legii electorale.