Feb 16

Obiectivele lui Dragoş David ca secretar general al organizaţiei judeţene a PNL

În calitate de secretar general al PNL Braşov, Dragoş David şi-a propus ca obiectiv principal eficientizarea celor 15 comisii de specialitate din cadrul organizaţiei judeţene, precum şi o poziţie ceva mai vocală atunci când vine vorba de legi, mai ales în perioada dezbaterilor publice, care ar trebui să se încadreze în normele europene ca timp. 

Obiectivul propus de mine în Biroul Permanent Judeţean este acela de a eficientiza munca în comisiile de specialitate, astfel încât să avem un impact şi la nivel naţional, întrucât la nivel local acestea sunt active. Dar avem nevoie şi de o activitate pe plan legislativ într-un cadru mai larg, la nivel naţional, de aceea ne vom baza şi de sprijinul parlamentarilor şi al specialiştilor din comisiile parlamentare, astfel încât să nu mai averm impedimente, cum ar fi cele de comunicare şi dezbatere publică pe legislaţia aprobată în Parlament. Dacă cei care sunt la putere acum încearcă să folosească tot felul de tertipuri pentru a aproba legislaţia cât mai urgent, noi vrem, totuşi, să avem o dezbatere la nivel de partid, dar şi la nivel public, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a da ordonanţă de urgenţă la ordonanţă de urgenţă şi să tot modificăm, săptămână de săptămână, legislaţia aprobată în Parlament”, a declarat Dragoş David în conferinţa de presă susţinută astăzi la sediul PNL Braşov.

El a adăugat că procedura de dezbatere publică are o definiţie clară la nivelul comisiei europene, printre altele, de durată, de peste un an dacă este cazul.

David a dat exemplul actualei legi a salarizării, care chiar dacă a fost propusă primăvara trecută, deci cu aproape un an în urmă, necesită modificări numeroase şi după aplicare.

Gabriel Andronache, deputat PNL de Braşov salută iniţiativa colegului de partid şi şi-a arătat dipsonibilitatea de a sprijini activitatea acestor comisii de la nivel local, din punct de vedere juridic.

Sursa: mytex.ro