Apr 28

Managerii de la Spitalul Județean salută ideea de a avea o bază de tratament și recuperare la Agrement

adrian-gabor

Candidatul PNL la Primăria Brașov, actualmente vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, a declarat astăzi, 28 aprilie, că s-a întâlnit cu directorul economic al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), Bogdan Rusu şi cu directorul general al Consiliului Județean, Mihai Pascu, ca în cel mult 20 mai să înceapă lucrările la locul corpul B al SCJU.

„Pe de altă parte, mă bucur că ideea mea cu amenajarea Agrementuli începe să prindă contur, să facem o bază de tratament şi recuperare pentru toţi pacienţii de la toate spitalele din Braşov, Avem la această oră baze de tratament şi recuperare şi în Astra, şi în Tractorul, care este într-o situaţia dezatruoasă, precum şi la Neuropsihiatrie. Încercăm să facem o bază modernă, iar după sărbătorile de Paşti merg la Alba Iulia să vedem ce posibilităţi avem să accesăm fonduri ca să o dotăm corespunzător, să arate mai bine ca baza de la Noua, proiect de care tot eu m-am ocupat când eram viceprimar şi vreau să le mulţumesc medicilor care m-au ajutat pentru centrul de la Noua, ca nu mă priceapeam eu să stabilesc de ceea ce era nevoie ca dotare”, a declarat Gabor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat că a solicitat să se facă o reevaluare a terenului şi a clădirii de la Agrement, de către un evaluator acreditat ANEVAR, pentru a vedea care este valoarea la zi şi ulterior să se depună o declaraţie la Direcţia Fiscală. Dacă în imobil va funcţiona o entitate medicală, atunci Consiliul Judeţean va fi scutit de plata impozitelor, altfel, dacă se desfășoară o activitate economică, administraţia judeţeană trebuie să plătească 800.000 de lei pe an impozite pe clădire și teren.

„Avem în vedere și să facem o dezmembrare, separat patinoarul şi terenurile de tenis, separat piscina. La patinoar avem instalaţia care există, putem să facem o asociere cu o firmă privată şi să se plătească impozit doar pe suprafaţa respectivă. Poate să vină oricine în asociere, în chirie, chiar şi Consilprest (firma patronată de Consiliul Judeţean) poate să fie. La fel, să vedem ce facem şi cu Olimpia, pentru că nu o putem să o lăsăm în paragină”, a afirmat Gabor.

 

Sursa: newsbv.ro