Sep 26

Gratuitate pentru toţi copiii din Braşov pentru transportul în comun

Consilierii locali au decis în şedinţa trecută ca să elimine un criteriu discriminatoriu pentru elevii care merg la şcoală cu miloacele de transport în comun ale RATBV SA.

Astfel, s-a mărit numărul beneeficiarilor de această gratuite, eliminându-se criteriul de proximitate. Adică, pot călători gratuit cu autobuzele şi elevii care locuiesc la mai puţin de două staţii de unitatea de învăţământ.

Decizia a fost luată la propunerea liderului consilierilor locali liberali. Adrian Oprică: „În prezent, toţi elevii au transport gratuit, cu condiţia să nu aibă absenţe nemotivate la şcoală. De asemenea, am mai îndreptat şi o nedreptate pentru o altă categorie de vârstă. Dacă copiii până în cinci ani aveau gratuitate, la fel şi elevii care începeau şcoala, de la şase ani, exista un segment de vârstă, între cinci şi şase ani, neacoperit. Am hotărât tot cu această ocazie ca şi acest segment să aibă 50% reducere la abonamentul pe transport, iar la această oră facem o analiză pentru a veni cu un proiect prin care să oferim gratuitate integrală şi acestor copii”, ne-a declarat Oprică.

Consilierul local liberal spune că intenţia adminstraiţei locale este ca transportul în comun să fie prima opţiune a braşovenilor, motiv pentru care municipalitatea va angaja un credit de 25 de milioane de euro pentru a îmbunătăţi parcul auto, iar ulterior să se gândească trasee care să vină în întâmpinarea nevoilor braşovenilor, care mulţi fac naveta la serviciu în zonele adiacente municipiului, care s-au dezvoltat industrial, cum este Cristianul sau Ghimbavul.

Sursa: newsbv.ro