Feb 14

Gabriel Andronache (PNL): Banii votați la bugetul de stat, „un bacșiș pentru Aeroport”

????????????????

Deputatul PNL de Brașov, Gabriel Andronache, ne-a declarat că a fost la Comisia de buget finanțe pentru a susține amendamentul de alocare din bugetul de stat a sumei necesare pentru finalizarea investiției la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Am adus argumente, am discutat cu toți colegii parlamentari din majoritatea guvernamentală însă… amendamentul a fost respins! Mi s-a părut că m-am izbit de un zid.… Am înțeles, sunt de la opoziție! Amuzantă, dacă nu ar lăsa un gust amar, replica doamnei ministru Rovana Plumb (impacientată că erau câțiva deputați PSD care doreau să ne voteze amendamentul): «Noi (PSD) discutăm la Dezvoltare Regională de aeroport nu aici unde au«alții amendament???!!!» P.S. Între timp, a fost votat la capitolul Dezvoltare Regională amendamentul propus de PSD, deși, inițial, nu avea propusă sursă de finanțare.… până la urmă a fost găsită (suma alocată este foarte mică, de aproximativ 14.000 mii lei)”, spune Andronache.

Amendamentul PSD a fost votat de parlamentarii PNL prezenți în Comisia de Buget-Finanțe, cărora deputatul liberal brașovea le-a mulțumit pentru sprijin, dar precizează că amendamentul aprobat de majoritatea parlamentară este …„un bacșiș pentru aeroport”, pentru a cita titlul unui articol din presa locală, suma alocată fiind foarte mică.

Atrag atenția că amendamentul votat de PSD conține o problemă, și anume, banii vor ajunge în Fondul de Rezervă al Guvernului, iar alocarea nu se face direct prin bugetul de stat, ci va sta «în pixul doamnei Dăncilă». Voi urmări, prin interpelări, ca alocarea să se realizeze până în luna mai 2019, pentru că altfel este o simplă minciună electorală… Dacă banii se vor aloca, de exemplu, în octombrie 2019 ei nu vor putea fi cheltuiți pentru că NU SE POT ANGAJA ȘI ADJUDECA licitații în trei luni. Împreună cu colega mea, Mara Mareș, deputat PNL de Brașov, vom susține amendamentul nostru și în plenul Parlamentului. Poate vom avea mai mult noroc! Vom susține și amendamentele celorlalți parlamentari de Brașov, pentru Aeroport!”, a precizat Andronache.