Mar 03

Catalin Predoiu: “Actualul guvern nu mai poate servi tara. Va fi foarte importanta lista ministrilor din guvernul PNL. Programul PNL e in acord cu programul prezidential.”

În programul de guvernare propuneți scăderea TVA la 19 %. PSD, în noul cod fiscal propune 20%. E un concurs de frumusețe între cele două partide? 
 Simplă scădere a TVA-ului fără măsuri de reforma structurală nu e decât un marketing politic. Diferență dintre noi și PSD este că noi nu vedem un panaceu în măsurile fiscale. Ne concentrăm și pe reformele structurale unde premierul Ponta e scadent. Nu a dus până la capăt reforma societăților de stat, nu a îmbunătățit suficient colectarea. Suntem pe ultimul loc în europa la TVA. S-au făcut progrese în combaterea evaziunii fiscale, dar nu e suficient. Nu se merge acolo unde e marea evaziune fiscală. Nu întâmplător Comisia europeană ne avertizează că avem un risc de echilibru marcor bugetar. Măsurile anunțate de Ponta și Valcov neacompaniate de politici de reforma, pot conduce la un echilibru financiar bugetar.  Noi dorim să păstrăm echilibrele financiar bugetare. Mai întâi trebuie să facem reforma, să păstrăm echilibrul și apoi o politică de relaxare fiscală.
Cum a fost elaborat programul de guvernare? 
Lucrăm la acest program practic din decembrie. Grupul de lucru a fost compus din 20 – 24 de persoane, dar colegii au avut fiecare în spate o echipă. Acum e implicat întreb partidul și programul va fi pus în dezbatere publică.