Jul 28

Adrian Oprică: salariile șoferilor RATBV vor fi mărite și se vor putea face noi angajări

Adrian_Oprica

În ședința de astăzi a Consiliului Local, aleșii Brașovului vor dezbate și un proiect ce vizează majorarea costului standard pe kilometru pentru RATBV, în baza căruia se acordă subvențiile de la bugetul local pentru operatorul de transportul în comun din municipiu. Astfel, consilierului local Adrian Oprică (PNL), a precizat că acest cost standard va crește de la 5,10 lei/km la 6,34 lei/km. Practic veniturile operatorului vor creşte, iar Adrian Oprică a precizat că ar urma să fie majorate și salariile șoferilor, dar și cele ale mecanicilor auto din cadrul societății, nu și ale personalului TESA.

„În prezent, cel mai mic salariu este de 1.450 de lei brut/lună, adică salariul minim brut pe economie, iar în urma aplicării noului «cost standard », RATBV va dispune de resursele financiare necesare majorării unor salarii. Practric, în urma unor discuţii cu conducerea RATBV, cel mai mic salariu va ajunge la 2.300 de lei brut/lună”, a susținut alesul local, care a mai precizat că majorările salariale ar putea fi aplicate chiar din luna septembrie.

Acesta este de părere că odată cu majorarea salariilor, RATBV va putea angaja mai ușor șoferi, ținând cont că se confruntă cu o criză de personal. „În organigrama societăți sunt prevăzute 320 de posturi, dar ocupate efectiv sunt 250 – 260”, a spus Oprică.

Sursa: bizbrasov.ro