Feb 05

Dezbatere publică „Politici în sprijinul familiilor active în vederea refacerea echilibrului demografic în România”

12662421_1135533883145057_7482019593713473623_n

Partidul Național Liberal , la inițiativa femeilor liberale, a deschis în data de 3 februarie,  la Brașov, seria dezbaterilor publice organizate în toată țara, cu scopul găsirii de soluții pentru sprijinirea familiilor cu copii, în special a părinților care au un loc de munca și vor să dezvolte o carieră profesională .A fost o dezbatere la care au participat reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, ai administratiei publice locale, cadre universitare, specialisti din cadrul institutiilor de la nivel judetean ,membrii si simpatizanti liberali. Dintre mebrii marcanți ai Partidului Național Liberal, au luat parte la eveniment Lucia Varga – președinte OFL, Mariana Câmpeanu (ex- Ministrul Muncii), Cristina Trăilă, Ciprian Dobre – președinte CJ Mureș, Claudiu Coman – vicepreședinte CJ Brașov, primarul Brașovului – George Scripcaru, Adrian Veștea (primarul orașului Râșnov), Mihai Veștea (Secretar General PNL Brașov), senatorul Marius Neculoiu și deputatul Gheorghe Ialomițianu.
Concluzia desprinsă au fost că se cunoaste existența problemei referitoare la scăderea populatiei, dar nu se constientizează gravitatea efectelor asupra viitorului României. Sunt necesare politici integrate , aplicate pe termen lung si aprobate prin consens politic pentru refacerea echilibrul demografic, politici pe care liberalii le initiaza. Cu acest prilej, a fost elaborată și o rezoluție 
privind realizarea proiectului „Politici în sprijinul familiilor active în vederea refacerea echilibrului  demografic în România”.